Naše pivo

Minipivovar a pivnice U Stočesů nabízí nefiltrovaná a nepasterizovaná piva převážně plzeňského typu připravovaná tradičními postupy vaření a zrání. Pro vaření používáme kvalitní pivovarské suroviny jako je chmel z žatecké oblasti za použití proslulé české technologie. Pivo se u nás pije živé s vlastní charakteristickou chutí, bez pasterizace – v přírodním stavu, čímž si udrží všechny prospěšné složky jako jsou např. vitamíny a minerální látky. V nabídce jsou jak klasická spodně kvašená piva, tak i stále více oblíbená svrchně kvašená piva pšeničná.

 

Stočeská 11°

Světlý ječmenný 11% ležák střední plnosti se správným řízem. Má jemnou vůni a poskytuje příjemné osvěžení po celý rok. Vařeno skladbou několika kvalitních sladů a žateckých chmelů. 
Pivo plzeňského typu.
Obsah alkoholu: min. 3,8 obj.%. 
Složení: voda, ječné slady, chmel z žatecké oblasti, pivovarské kvasnice 
Autor receptu: Jaroslav Řepiš, sládek: Jaroslav Řepiš 
Hořkost: 40 IBU, EPM: 11,5, barva: 15 EBC 
 

Harcíř 12°

Světlý ječmenný 12% ležák s plnou chutí a charakteristickou doznívající hořkostí. Vařeno skladbou několika kvalitních sladů a žateckých chmelů. 
Pivo plzeňského typu. 
Obsah alkoholu: min. 4,5 obj.%. 
Složení: voda, ječné slady, chmel z žatecké oblasti, pivovarské kvasnice 
Autor receptu: Jaroslav Řepiš, sládek: Jaroslav Řepiš 
Hořkost: 25 IBU, EPM: 12,5, barva: 18 EBC 
 

Řepiš 12°

Polotmavý ječmenný 12% ležák vařený skladbou čtyř kvalitních sladů. Pivo má lehké karamelové aroma a je ohořčeno žateckými chmely. Důsledné zrání tohoto piva potěší naše chuťové pohárky.
Pivo plzeňského typu. 
Obsah alkoholu: min. 4,5 obj.%. 
Složení: voda, ječné slady, chmel z žatecké oblasti, pivovarské kvasnice 
Autor receptu: Jaroslav Řepiš, sládek: Jaroslav Řepiš 
Hořkost: 20 IBU, EPM: 12,5, barva: 45 EBC 
 

Hutník 12°

Ječmenný tmavý 12% ležák vařený skladbou standardně používaných sladů i sladů speciálních. Vyznačuje se specifickou sladovou chutí. 
Pivo českého typu. 
Obsah alkoholu: min. 4,5 obj.%. 
Složení: voda, ječné slady, chmel z žatecké oblasti, pivovarské kvasnice 
Autor receptu: Jaroslav Řepiš, sládek: Jaroslav Řepiš 
Hořkost: 25 IBU, EPM: 12,5, barva: 100 EBC 
 

Weizengrimm 12°

Pšeničné svrchně kvašené 12% pivo s charakteristickým ovocným nádechem. V letních měsících zaručuje příjemné osvěžení...
Pivo bavorského typu. 
Obsah alkoholu: min. 4,5 obj.%. 
Složení: voda, pšeničný slad, ječné slady, chmel z žatecké oblasti, pivovarské kvasnice 
Autor receptu: Tomáš Grimm, sládek: Jaroslav Řepiš 
Hořkost: 20 IBU, EPM: 12,5, barva: 18 EBC